Škola nenasilja i konfliktne rezolucije

„Škola nenasilja i konfliktne rezolucije“ održaće se od 11. do 18. avgusta 2012. godine u Domu Omladine u Banjaluci. Školu će pohađati 15 polaznika iz Bosne i Hercegovine, sa ciljem da se obuče za rešavanje konflikata između pojedinaca, unutar grupe ili organizacije. Polaznici će savladati prirodu i tip konflikata, načine i metode za njihovo rešavanje, kao i programe koji se zasnivaju na aktivizmu, rodnoj ravnopravnosti, razvoju civilnog društva i ljudskim pravima. Predavači u „Školi nenasilja i konfliktne rezolucije“ su Johnny J. Mack i Maneshka Eliatamby.

Johnny J. Mack je predsednik organizacije „Communities without Boundaries International“ sa višegodišnjim iskustvom u programima koji se zasnivaju na rešavanju konflikata i strategijama za izgradnju mira u okviru civilnog društva. Predavač je u Školi nenasilja i konfliktne rezolucije na Džordž Mejson univerzitetu u Virdžiniji u Sjedinjenim Američkim Državama. Autor je knjige „Sveobuhvatna teorija i praksa stvaranja i sprovođenja mira“.

Maneshka Eliatamby je potpredsednica organizacije „Communities without Boundaries International“ i predavačica u okviru programa izgradnje mira i rešavanja konflikata sa fokusom na razvoj rodne ravnopravnosti i edukacije mladih. Predavačica je u Školi nenasilja i konfliktne rezolucije na Džordž Mejson univerzitetu u Virdžiniji u Sjedinjenim Američkim Državama.  Autorka je knjige “Žene kroz rat i mir: uloge žena u konfliktima I konfliktnoj rezoluciji” i ko-autorka knjige “Sveobuhvatna teorija I praksa stvaranja i sprovođenja mira”.

Organizator „Škole nenasilja i konfliktne rezolucije“ je udruženje građana „Benevolentia“ u saradnji sa Američkom Ambasadom u Bosni i Hercegovini i organizacijom „Communities without Boundaries International“.

Dodatne informacije o projektu i aplikacijama za učestvovanje u „Školi nenasilja i konfliktne rezolucije“ možete naći na aplikacija za učestvovanje i Facebook stranici Konferencija Mladih BiH.

Više o predavačima i organizaciji "Communities without Boundaries International" možete naći na www.cwbi.org

 

 

Objavljeno: 24/07/2012 06:32

Newsletter

Unesi podatke kako bi se upisao/la u našu emailing listu i tako ostao/la u toku sa Konferencijom mladih.
Ime i Prezime:

Grad:

Email:

Prati nas na Facebook-u


NAVIGACIJA

Copyright © 2011. kmbih.info, sva prava zadržana. Dizajnirali: Pixel Dizajn Studio.