Predstava Dis teatra

Trećeg dana Konferencije mladih Bosne i Hercegovine održana je i predstava Dis teatra.

Predstava „Kretanje“ prikazuje čovjekovu evoluciju sa akcentom na savremenom čovjeku. Mladi glumci na slikovit i kreativan način kroz više scena prikazuju situacije sa različitom tematikom.Zanimljivo je to što su i bez teksta glumci uspjeli da publici prenesu poruku i uopšte ideju čitave predstave. Tema predstave se između ostalog fokusira i na automatizaciju 21. vijeka.

Mladi glumački talenti iz BiH imaju priliku da nešto više o glumi nauče od Novice Bogdanovića, umjetničkog direktora pozorišta mladih DIS, čiji je zadatak da učesnike uputi u osnovne stvari korisne za glumački posao. Teoriju su sproveli u praksu, te su odmah počeli sa izradom scenarija za predstavu koju ćemo imati priliku vidjeti u petak.

Novica Bogdanović rekao je da uz konkretan rad na nekoj predstavi sa učesnicima treba proći i neke osnovne termine koje bi svaki glumac trebao da zna kada radi na predstavi sa nekim od reditelja, te da ocekuje da će glumci do petka imati nesto sto liči na predstavu bez obzira koliko ona trajala. Novica smatra I da je dobro to sto mladi imaju priliku da vide kako njihovi vrsnjaci, koji nisu iz njihovog miljea, razmisljaju.

Objavljeno: 01/12/2010 00:00

Newsletter

Unesi podatke kako bi se upisao/la u našu emailing listu i tako ostao/la u toku sa Konferencijom mladih.
Ime i Prezime:

Grad:

Email:

Prati nas na Facebook-u


NAVIGACIJA

Copyright © 2011. kmbih.info, sva prava zadržana. Dizajnirali: Pixel Dizajn Studio.