Otvorena Druga konferencija mladih!

Mladi koji su se prijavili za učestvovanje u raznim oblastima – gluma, slikarstvo, fotografija, muzika i ples, u Banjaluku su pristizali od ranih jutranjih časova,a dočekivao ih je tim za gostoprimstvo.

   U 13.00h časova održana je prva konferencija za novinare na kojoj su glavnu riječ u ime ogranizatora vodili Aleksandar Dragićević i Sonja Kesić, te       voditeljica muzičkih radionica Dijana Tepšić. Dom omladine u Banjoj Luci je bio spreman da dočeka omladinu iz 13 gradova Bosne i Hercegovine.

  - Ove godine tema kojom će se mladi baviti je umjetnost i cilj je da ih kroz nju i povežemo. Stiglo je više od 100 aplikacija, a odabrano ih je 30, pa će u radu svake radionice učestovati po   šestoro mladih - rekao je koordinator Konferencije Aleksandar Dragićević.

  - Oni su ovdje četiri dana da rade na zajedničkom projektu u vidu spajanja tih svih umjetnosti. Želimo da pokažemo ljudima da i te različite umjetnosti opet imaju nešto zajedničko i da         mladi mogu nešto da naprave sami i iskoriste neke slične motive. Tako smo odlučili da svečano zatvaranje Konferencije bude taj performans koji će prikazati njihov zajednički rad, naglasila je Sonja Kesić

Učesnici su smješteni u Centru za slijepe i slabovidne, gdje je u 18.00 h održan o prvi sastanak. Posle sastanka organizovane su igre upoznavanja i obilazak grada, kao i predstava Dis pozorišta

 

Objavljeno: 10/11/2010 00:00

Newsletter

Unesi podatke kako bi se upisao/la u našu emailing listu i tako ostao/la u toku sa Konferencijom mladih.
Ime i Prezime:

Grad:

Email:

Prati nas na Facebook-u


NAVIGACIJA

Copyright © 2011. kmbih.info, sva prava zadržana. Dizajnirali: Pixel Dizajn Studio.