Vrijeme i mjesto odžavanja

3. Konferencija Mladih BiH održava se u Banjaluci, gradu na Vrbasu.

Banjaluka je po površini bila jedna od tri najveće opštine u bivšoj Jugoslaviji i najveća opština u SR Bosni i Hercegovini. Danas je Banja Luka drugi najveći grad u Bosni i Hercegovini sa 300.000 stanovnika. U današnjoj političko-teritorijalnoj organizaciji Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, koja se sastoji od opština i gradova, grad Banja Luka najveća je političko-teritorijalna jedinica sa 1.239 km² i predstavlja politički, administrativni, finansijski, univerzitetski i kulturni centar tog dijela države.

U ovom gradu i njegovoj okolini preplitale su se različite kulture, običaji i uticaji. Sve to je ostavilo traga na arhitekturi pojedinih dijelova grada, ali i na velikom broju kulturno-istorijskih spomenika kao svjedoka različitih epoha i ljudskog stvaralaštva.

Zbog mnogobrojnih zelenih površina (parkova i aleja), Banja Luka nosi epitet grad zelenila. Drugi simboli ovog grada su sport, mladi i žene. Mnogi će naći zanimljivim podatak da u gradu na Vrbasu živi 7 puta više žena nego muškaraca, kao i da Banja Luka ima reputaciju grada sa najboljim noćnim provodom u Bosni i Hercegovini i velikim brojem kulturnih manifestacija, sa naglaskom na muzičke festivale.

 

Korisni linkovi:

www.banjaluka.rs.ba (zvanična prezentacija grada)

www.banjaluka-tourism.com (Turistička organizacija BL)

mapa.banjaluka.rs.ba/mapguide2008/mapclient/ (Interaktivna mapa)

DOM OMLADINE

Najveći dio programa 3. Konferencije Mladih BiH će se odvijati u Domu Omladine u Banja Luci. Ovaj objekat otvoren je 2008. godine, a nalazi se pod upravom Omladinskog Savjeta Banja Luka, krovne omladinske nevladine organizacije Grada Banja Luka.

Dom Omladine raspolaže prostorom za radionice i izložbe, kafe barom, internet salom, amfiteatrom kao i mnogim drugim pratećim prostorijama neophodnim za ispunjavanje potreba omladinskih aktivnosti. Atraktivna lokacija, u strogom centru grada, kao i odlična reputacija čine ga savršenim prostorom za Konferenciju Mladih BiH.

Newsletter

Unesi podatke kako bi se upisao/la u našu emailing listu i tako ostao/la u toku sa Konferencijom mladih.
Ime i Prezime:

Grad:

Email:

Prati nas na Facebook-u


NAVIGACIJA

Copyright © 2011. kmbih.info, sva prava zadržana. Dizajnirali: Pixel Dizajn Studio.