Realizovani projekti

Humanitarna izložba ,,Mladi za mlade''

U cilju finansiranja studija 2 štićenika doma Rada Vranješević, kojima je 2008. godine oduzet dio sredstava za ovu namjenu, organizovana je humanitarna izložba umjetničkih radova pod nazivom ,,Mladi za Mlade'' od 5. Do 8. Avgusta 2008. Preko 80 likovnih radova istaknutih Banjalučkih slikara izloženo je u Domu Omladino te je povodom svečanog otvaranja održana i tiha aukcija na kojoj je prikupljeno 2500 KM. Svečanom otvaranju je prisustvovalo 300 zvanica kao i 20 medijskih kuća.

Dan besplatnih zagrljaja (Free hugs day)

Ova akcija je organizovana u saradnji sa Savezom udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima. Volonteri udruženja su 17.12.2008. godine na Trgu Krajine 4 sata dijelili besplatne zagrljaje građanima Banja Luke i razgovarali sa prolaznicima o problema mentalno nedovoljno razvijenih osoba u cilju podizanja svijesti o životu ove populacije. Akcijom je obuhvaćeno oko 1500 građana Banja Luke u 4 sata.

Free hugs zabava

U sklopu saradnje sa Savezom udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima je organizovana i zabava u lokalu ,,Padrino'' na kojoj je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi. Novčanim sredstvima prikupljenim od prodaje karata je kupljena odjeća za mlade štićenike Saveza mentalno nedovoljno razvijenih osoba.

Obogatimo biblioteku

U Januaru 2009. godine je Benevolentia u saradni sa Udruženjem književnika RS prikupila 300 knjiga različitih žanrova od brojnih književnika i izdavačkih kuća u BiH. Ove knjige su potom donirane biblioteci doma za nezbrinutu djecu ,,Rada Vranješević''.

4 stvari koje bole

U Julu je pokrenut novi projekat u okviru koga su u Avgustu i Septembru snimana 3 kratka filma koja predstavljaju 4 životne priče mladih osoba u Banja Luci. Tri filma nose naziv ,,4 stvari koje bole'' a čitavu produkciju i post-produkciju obavlja tim udruženja. Premijera filmova bi trebalo da bude održana na proljeće 2010. godine. Planirano je da projekcije će pratiti učenici srednjih škola iz Banja Luke, u saradnji sa školama i Ministarstvom prosvjete i kulture RS, kako bi se prikupila sredstva u humanitarne svrhe od prodaje ulaznica.

Newsletter

Unesi podatke kako bi se upisao/la u našu emailing listu i tako ostao/la u toku sa Konferencijom mladih.
Ime i Prezime:

Grad:

Email:

Prati nas na Facebook-u


NAVIGACIJA

Copyright © 2011. kmbih.info, sva prava zadržana. Dizajnirali: Pixel Dizajn Studio.